Hrana animalelor domestice, care sunt crescute in ferme sau in gospodarii pentru carne, lapte sau oua trebuie sa fie bogata in vitamine, minerale si alti nutrienti.

Aditivii furajeri sunt suplimente alimentare pentru animalele care nu obtin destule substante nutritive din hrana obisnuita, inclusiv vitamine, amino – acizi, acizi grasi si minerale.

Va oferim furaje si aditivi de cea mai buna calitate pentru animale domestice, in special pentru pasari de curte aflate in diferite etape de dezvoltare.

  • Peste 400.000 de clienti ne calca anual pragul pentru a achizitiona furajele noastre. De peste 20 de ani magazinele noastre servesc cu mandrie gospodarii pasionati de cresterea animalelor.

 

  • Datorita reţetelor performante de fabricaţie si a calitatii materiilor prime, desi sunt adaptate pentru folosirea lor in gospodarie, furajele comercializate în magazinele noastre au un randament în producţie ridicat, iar rezultatele sunt observate cu usurinţă în creşterea si exploatarea păsărilor, porcilor, bovinelor, ovinelor sau a iepurilor. Carnea, ouale sau laptele au o calitate mult superioara produselor obtinute in marile ferme industriale.

 

  • Suntem printre putinele firme care comercializeaza furaje speciale pentru fermierii care doresc sa faca din cresterea animalelor o mica afacere. Pe langa eficienta economica, furajele noastre au avantajul ca sunt “curate”, fara adaosuri de hormoni, faina de carne, antibiotice si diversi stimulatori de crestere sau alte substante periculoase pentru sanatatea omului sau animalelor. Evident gustul si aspectul carnii si al oualor sunt la cei mai inalti parametrii de calitate, concurand cu succes produsele obtinute in gospodaria “bunicii” din copilaria fiecaruia.
  • În funcţie de situaţia specifică fiecarei gospodării în parte, clienţii noastre pot utiliza furaje sub formă granulată sau concentrate furajere în amestec cu cerealele proprii, în ambalaje de 5, 10, 25 sau 30kg, având diferite sortimente destinate diferitelor specii de animale şi categorii de vârstă.

 

O categorie de furaje administrate de regulă în alimentaţia rumegătoarelor în perioada de stabulaţie sunt grosierele. Şi nu ne referim doar la paie, folosite de regulă ca aşternut, ci şi la cocenii de porumb sau ciocălăii şi vrejii de leguminoase.

 

Aportul nutritiv al furajelor din această categorie (tabel), la un conţinut de circa 85% SU, poate fi apreciat moderat energetic (0,3-0,4 UN/kg), sărac în proteină (3 g PD la paie, 18 g PD la coceni şi 35 g PD la vreji /kg) şi bogat în celuloză brută (37-42%, din care lignină 9-12%). De asemenea, digestibilitatea substanţei organice din furajele grosiere este sub 50%. În ceea ce priveşte partea minerală, conţinutul este scăzut în P, moderat în Ca (2-4 g/kg), respectiv ridicat în săruri de siliciu.
Întrucât valorificarea digestivă a substanţelor nutritive din furajele grosiere este redusă, trebuiesc găsite modalităţi prin care această valorificare să crească, şi astfel aceste nutreţuri să devină un component obişnuit al raţiilor furajere destinate rumegătoarelor.
Până în prezent prepararea nutreţurilor voluminoase celulozice s-a efectuat în principal prin metode mecanice şi chimice, în viitor se aşteaptă extinderea proceselor de tip biotehnologic.