Optimizarea serviciilor de transport rutier marfa intern si international este un element extrem de important in cazul in care se doreste reducerea costurilor necesare transportului.


Spre deosebire de transportul complet, transportul in regim de grupaj marfa ofera clientilor posibilitatea de a transporta si partide mai mici de marfa. Se pot transporta astfel cantitati de marfuri sub capacitatea totala a unui mijloc de transport de la paleti, cutii, colete, etc. Paletii si/sau ambalajele pot avea dimensiuni diverse.
In organizarea unui transport international de marfa in regim de grupaj este foarte important sa se aiba in vedere urmatoarele aspecte:

1. Daca marfa este suprapozabila sau nu;
2. Natura tuturor marfurilor grupate in acelasi camion;
3. Valoarea marfii transportate pe total camion si asigurarea valabila;

! In unele cazuri se va despagubi marfa proportional cu volumul ocupat in camion. In acest caz se va proceda la intocmirea unei asigurari suplimentare, CARGO.

4. Timpul de tranzit si numarul de manipulari la care este supusa marfa pe parcursul transportului.
In multe cazuri timpul de tranzit este foarte mare, iar marfa este mutata din camioane in depozite si apoi iar incarcate in camioane fiind astfel expusa riscului de deteriorare.
Este indicat sa alegeti o casa de expeditii cu experienta ce va poate oferi servicii de calitate atat pe rute interne cat si internationale. Grupajele de marfa vor trebui planificate, gandite astfel incat fiecare marfa sa ajunga la timp la destinatia dorita, si aceasta sa fie facuta in conditii optime de transport.
Specialistii Mega Trans Logistic va stau la dispozitie pentru orice intrebare in domeniul grupajelor de marfa.