Indiferent de tipul de business in care activezi, te vei lovi la un moment dat de problema alegerii unei companii de transport marfa.
Oferta pe piata de expeditii interne si internationale este foarte variata insa e important sa acorzi o atentie speciala selectiei companiei transportatoare.


Alegerea corecta a unui furnizor de servicii de logistica si transport poate sa incline de multe ori balanta intre rezultate excelente si multa bataie de cap pe parcursul colaborarii.
Evident, orice activitate are multe aspect necunoscute, insa transportul rutier de marfa este o activitate destul de predictiva. Este important sa cunosti foarte bine aceasta parte a afacerii tale si sa iti alegi cu atentie partenerii cu care lucrezi.
De multe ori vei decide sa tratezi separat transportul intern si transportul international de marfa si poate vei decide sa lucrezi cu parteneri diferiti. Trebuie sa tii cont , desigur, de particularitatile business-ului tau. Poate trebuie sa transporti cantitati mici cu o frecventa mai mare, in acest caz recomandam sa utilizezi grupaje de marfa pentru a optimiza costurile. Marfurile perisabile sunt si ele un caz aparte si e important sa verifici in ce conditii vor fi transportate.
De cealalta parte, firmele de transport sunt specializate pe diferite tipuri de activitati: grupaje, transporturi dedicate, transporturi pe anumite rute sau transporturi agabaritice.
Doar analizand si cunoscandu-ti foarte bine propriile nevoi de transport poti alege corect casa de expeditii perfecta pentru tine.
Iata mai jos cateva elemente esentiale in alegerea unui furnizor de transport.

1. Operativitatea preluarii solicitari tale
Ai nevoie de un partener care sa raspunda rapid cerintelor tale. Acest lucru este cu atat mai important cu cat lucrezi cu mai multe variabile: volumul este impredictibil sau destinatiile au o predictibilitate redusa. In astfel de situatii, ai nevoie de un partener care sa iti ofere cat mai rapid solutii adecvate.

2. Tipul de transportului
Ai nevoie mai mult de grupaje?
Discuta mai degraba cu o casa de expeditii sau cu un transportator care are la dispozitie o flota numeroasa si variata. Desi grupajele sunt in general cu o livrare mai lenta, nu doresti sa astepti, totusi, saptamani intregi avand costuri ridicate.

3. Servicii adiacente
Daca ai nevoie de transporturi intercomunitare, adreseaza-te unui transportator care se poate ocupa si de procedurile vamale. Cu cat ai mai multe entitati implicate in activitatea logistica, cu atat pot aparea mai multe intarzieri si mai multe necunoscute.

4. Pretul
Evident, pretul este un factor important, insa nu trebuie sa pierzi din vedere si celelalte elemente: rapiditatea preluarii solicitari, serviciile aditionale incluse, acoperirea unei palete cat mai largi de tipuri de transport. Este indicat sa discuti cu furnizorul tau cat mai deschis privind planurile tale de dezvoltare si estimarile de volum pentru o oferta cat mai buna pe termen lung.
Pornind de la cunoasterea foarte exacta a propriei activitati, poti alege un furnizor de logistica si transport care sa te ajute sa minimizezi timpul de livrare si costurile, asigurand o fluenta necesara activitatii tale de aprovizionare sau livrare de bunuri catre clienti.
Pentru solutii rapide, avantajoase si inovative, Melina Trade & Logistic poate fi unul din furnizorii care sa iti ofere serviciile de care ai nevoie.